onsdag 27 oktober 2010

Äntligen: Den cylinderfria toarullen

Vissa saker är så uppenbara så att de inte syns för bara träden... Ett amerikanskt pappersföretag ska nu introducera den tub- eller cylinderfria toalettpappersrullen.

Det avslöjas i dagens USA Today.

Varför har ingen kommit på det förut?

Bara i USA konsumeras så många toarullar så att de tomma cylindrarna (tuberna eller vad det nu heter - den där pappcylindern som är kvar när sista biten papper är avriven) räcker till månen och tillbaka om de läggs framför varandra. Gånger två.

Eftersom det här landets invånare generellt är urusla på att återvinna, så hamnar det mesta på tippen väl förpackat i platspåsar, vilket innebär att de blir liggande där rätt länge innan de så småningom multnar bort.

Nu ska toapappersproducenten testa den cylinderfria rullen i nordöstra USA. Går försäljningen bra så planerar man att sälja över hela landet. Man ligger även i startgroparna för en världslansering. Det finns även planer på cylinderfria hushållspappersrullar.

Enligt fabrikören så blir inte rullarna exakt runda, men de fungerar hur bra som helst när man sätter in dem i hållaren.

Äntligen en grön innovation från USA! Läs artikeln här.

2 kommentarer:

Werner sa...

Världen går framåt! Det finns hopp om framtiden.

Peter sa...

Ja, absolut. Det här är verkligen ingen skitsak.