torsdag 28 augusti 2008

Stort självförtroende hos demokraterna

Det är drygt tre timmar kvar innan Barack Obama ska hålla sitt sedan länge emotsedda "acceptanstal" på Invesco Field i Denver, Colorado. Förväntningarna är högt uppskruvade, minst sagt. Och det verkar inte vara något fel på självförtroendet i det demokratiska lägret.

Enligt personer som är på plats på stadion är scenen uppbyggd på ett Vita Huset-tema. Budskapet torde därmed vara klart: Vi ska in i det Ovala Rummet. Frågan är om detta budskap kanske kommer att betraktas som lite väl kaxigt...

John McCain och republikanerna ligger hur som helst inte på latsidan. Under de tre dagar som demokraternas konvent hittills pågått, har man gödslat ut reklamspotar i de nationella nyhetskanalerna. I i stort sett varje reklampaus har det varit ett inslag från republikanerna.

Dessutom är McCain redo att avslöja vem han valt till sin vice president-kandidat. Allt talar nämligen för att han redan utsett den personen. Och mycket talar för att det kommer att läcka ut vem det är redan i kväll. Allt för att ta bort en del av strålkastarljuset från Obamas show.

Inga kommentarer: