fredag 11 september 2009

Skevt fokus efter vårdtal i kongressen

Två dagar sedan Barack Obama höll sitt stora vårdtal inför den samlade kongressen och eftersnacket har mest handlat om Joe Wilson. Den republikanske ledamoten i representanthuset skrek ju "You lie!" till presidenten mitt under dennes tal. Och kors vilket liv det blev.

Alla tidningar, radionyheter och TV-bolag fylldes av indignerade inlägg från såväl demokrater och republikaner som vanligt folk och politiska kommentatorer. John McCain var snabbt ute och fördömde sin partikollega:

"Totally disrespectful. No place for it in that setting or any other and he should apologize immediately."

Wilson jagades av medierna från tidig morgon på torsdagen och fann det för gott att sitta inne på sitt kontor och trycka. När han till slut ändå var tvungen att gå ut, kommenterade han det hela mycket kort och sa att han bett om ursäkt. Han har ställt in sitt planerade deltagande i en demonstration mot Obama. Hans webbsida kraschade på grund av trycket.

Även i dag, fredag, har diskussionen pågått på ledarsidor och nyhetsplats. Man kan ju möjligen tycka att det blivit ett aning skevt fokus i det här ämnet. Men det var kanske det som Wilson ville uppnå?

Apropå nyheter, så kan jag som första svenska nyhetskanal meddela att Christer Fuglesang precis landat efter sitt senaste rymdäventyr. Landningen skedde för två minuter sedan i Kalifornien.

Inga kommentarer: