lördag 2 januari 2010

Maud Olofsson i The Post

Lite oväntat är den svenska näringsminsitern, tillika Centerpartiets ordförande, Maud Olofsson något av en huvudnyhet i dagens Washington Post.

Under rubriken "Beyond recyckling and lightbulbs" (The Post har äntligen slutat använda versaler för samtliga ord i rubriken, vilket vi alla - eller åtminstone de flesta - är tacksamma för), berättar tidningen att fyra familjer i Virginia nu är försökspiloter för att skapa en livsstil som minimerar koldioxisutläpp och klimatpåverkan.

Och hela projektet är initierat av Sverige och den svenska "deputy prime minister, Maud Olofsson.

Artikeln redogör för de svenska ambitionerna när det gäller ekologiskt boende och miljövänliga livsvanor och slår bland annat fast att Sverige arbetat intensivt med dessa frågor under lång tid - och att USA har mycket att lära av de framsynta svenskarna. Texten illustreras av en glatt leende näringsminister på besök hos familjen Stoke i Falls Church, omkring 25 kilometer nordväst om där jag just nu sitter och skriver detta. Bilden är tagen i samband med Olfssons besök i DC tidigare i höstas.

Det är bara att konstatera att Sveriges redan grundmurade ställning som ett av världens mest miljömedvetna länder, inte blir direkt mindre grundmurat efter hyllningsartiklar likt den här...

Läs gärna ett tidigare inlägg om Maud Olofsson och miljöfrågor, publicerad på Amerika-reportage i våras.

Inga kommentarer: