fredag 14 januari 2011

Hämnden är ljuv...

I USA är det vanligt med så kallade robocall, automatiska uppringningar från diverse håll. Det kan vara en politiker som ringer upp och tycker att du ska rösta på honom eller henne eller den lokala skolans rektor som påminner om att skolan har föräldramöte dagen därpå.

Samtalen sker till många abonnenter samtidigt och består av ett på förhand inspelat röstmeddelande

Klockan 4:33 på morgonen i onsdags vaknade Aaron Titus i S:t George's county strax utanför Washington DC av att familjens telefon ringde.

Om telefonen ringer så dags på morgonen är det lätt att bli orolig. Är det något som hänt med någon familjemedlem eller släkting? En olycka? Ett dödsfall?

Han sprang upp för att svara så snabbt som möjligt. I bostaden låg dessutom hustrun och deras fem barn och sov - han ville undvika att de vaknade i onödan.

Men när han lyfte på luren var det ingen levande röst där. Det var ett förinspelat meddelande från skolledningen i countyt som meddelade att de lokala skolorna skulle börja två timmar senare än normalt på grund av snöfall.

Titus blev rätt förbannad. Och han tänkte ut en ljuvlig hämnd.

I går morse, klockan 4:30, ringde det hos skolchefer och ledamöter i skolstyrelsen, totalt 19 samtal. Det var ett robocall:

"This is a Prince George's County School District parent, calling to thank you for the robocall yesterday at 4:30 in the morning. I decided to return the favor. While I know the school district wanted to ensure I drop my child off two hours late on a snow day, I already knew that before I went to bed. I hope this call demonstrates why a 4:30 a.m. call does more to annoy than to inform."

Meddelandet slutade med orden: "Quit robocalling parents at 4:30 in the morning or at least allow us to opt out of these intrusive calls."

Bakom detta morgontidiga samtal stod förstås Aaron Titus och hans hämnd har väckt stor uppmärksamhet och många skratt runt om i regionen. Och den ansvariga bakom det första robocallet säger sig ha förstått hinten... Det lär inte bli några fler automatiska telefonsamtal klockan 4:30 på morgonen i S:t George's county.

Läs hela storyn i dagens Washington Post.

Inga kommentarer: