söndag 23 januari 2011

Helsida om det svenska musikundret

Det är inte så värst ofta som Sverige får en helsida i en störrre amerikansk dagstidning. Men i dag hände det. Washington Post har ett rejält reportage i sin resesektion om "When the sun goes down in Stockholm, the music winds up".

Texten, skriven av The Posts journalist Chris Richards, är en veritabel hyllning till det svenska (främst stockholmska) musik- och kroglivet. Richards skriver om allt från Robyn som ger en konsert i den lokal som gav namn till August Strindbergs roman "The Red Room" till alla de "incredibly cozy bars that dot the island of Sodermalm - or Soder".

Läs hela repet på Washington Posts webbplats.

Mera svensknyheter: Peter Forsbergs eventuella comeback i NHL-laget Colorado Avalanche väckte stor uppmärksamhet här den gångna helgen. Till och med medier i områden som normalt inte är särskilt intresserade av hockey hade med det som en nyhet. Det är uppenbart att Forsberg är stor här över. Hans presskonferens i går, lördag, sändes live på många håll och kan bland annat beskådas under rubriken "Forsberg Speaks" på Colorado Avalanche's webbplats.

Inga kommentarer: