Så är då konventen avklarade och nu drar det igång på allvar. Det är drygt åtta veckor kvar till valet - 4 november - och partistrategerna i de båda dominerande partierna är mitt uppe i sin mest intensiva period.
Det är intressant att såväl demokrater som republikaner förespråkar förändring i tid och otid. John McCains betonade i sitt accepance speech i går kväll orden change och reform.
Uppenbarligen är ingen särskilt nöjd över de gångna årens Buch-adminstration. N Y Times konstaterar lite lakoniskt - under rubriken "The Party in Power, Running as if It Weren't" - att republikanerna försöker framställa sig som ett parti i opposition, trots att det i själva verket haft presidentmakten de senaste åtta åren. Amerikanska medier påpekar också med eftertryck att John McCain aldrig nämnde George W Bush med namn, vilket ses som ett tydligt avståndstagande. Bush popularitetssiffror är rekordlåga (ner mot 20 procent tycker att han har gjort ett bra jobb, vilket är "all time low" för en avgående president) och McCain lär inte tjäna några röster på att stryka den sittande presidenten medhårs.
Jag misstänker att demokraterna nu filar på sina argument när det gäller området som rör change. För här bör det finnas en del poänger att hämta... Och Barack Obamas kampanj har ju konsekvent, under hela primärvalsperioden, arbetat in begreppet i folks medvetande. Så frågan är hur John McCains nu verbaliserade förändringsbenägenhet kommer att tas emot av opinionen.
2 kommentarer:
Man frågar sig vad det är som skall förändras och till vilket nytt läge. Irak-kriget? Försäkringssystemet?
Finns det några konkreta förslag eller är allt bara vackra luftballonger+
Jag tror att det man egentligen vill, från båda håll, är att ta avstånd från den sittande och mycket impopuläre presidenten. Men även markera mot det låsta läget som uppkommit i och med att den demokratiskt dominerade kongressen ständigt är i opposition mot Bush. Därav dessa evinnerliga och föraktfulla uttalanden om "Washington" dån både demokrater och republikaner. Och med "Washington" avses då dessa handlingsförlamade, byråkratiska, korrupta (enlig en del) etc polutiska institutioner här i huvudstaden.
Skicka en kommentar