fredag 26 september 2008

Finanskrisen och politisk kaos

Banken Washington Mutual (baserad i Seattle, inte är i DC) gick omkull i går, vilket ledde till att debatten om djupet i den finansiella krisen nlev ännu mer intensiv. Samtidigt är det närmast ett kaosartat drama som utspelar sig runt Vita Huset och Capitol Hill här i DC.

Gårdagens möte mellan Obama, McCain, Bush och framträdande ledamöter i kongressen blev uppenbarligen en rejäl flopp. Bråk inför öppen ridå, "finger pointing" och oerhört irriterad stämning präglade sittningen.

Barack Obama har formulerat fyra tydliga krav för att gå med på en räddningsplan, en bail out. var John McCain står är alltmer oklart och lika oklart är det om han kommer att dyka upp på kvällens sedan länge inplanerade debatt med Obama i Mississippi. Han har tidigare sagt att han inte kommer att delta om det inte finns en uppgörelse. Och händer det inget konkret under de närmaste timmarna lär det knappast bli någon i dag...

Alltmer talar för att John McCain håller på att gräva sin egen grav när det gäller den här presidentkampanjen. Inte ens Sarah Palin går succé längre. Och nu ryktas det om att republikanerna vill ställa in vice president-debatten mellan henne och demokraternas Joe Biden. Denna debatt ska hållas nästa torsdag.

Detta artar sig till att bli ett riktigt historiskt presidentval. Nu ska jag cykla ner till kongressen och kolla in läget.

Inga kommentarer: