söndag 28 september 2008

Stieg Larsson på boktoppen

Jodå, Stieg Larssons "The Girl with the Dragon Tattoo", som jag skrev lite om här tidigare på bloggen, kastade sig rakt in på femte plats i Washington Posts lista över mest sålda böcker förra veckan. Lanseringen och de goda recensionerna resulterar uppenbarligen också i hög försäljning.

Den norske författaren Per Pettersons "Out Stealing Horses" kom ut här i USA för ett drygt år sedan och blev en stor framgång. N Y Times bokupplaga utsåg den till en av de tio bästa böckerna förra året och den sålde i stor upplaga. Nu ges även hans "To Siberia" ut här i USA, den släpps i oktober. Redan nu har jag sett flera artiklar om den kommande boken. Petterson har blivit något av en kritikerfavorit här, åtminstone bland de större tidningarna.

I övrigt kan konstateras att de flesta verkar tycka att Barack Obama vann fredagens debatt över John McCain. I de tre olika opinionsundersökningar som jag har sett och som gjordes direkt efter debattens slut, ansåg majoriteten (mellan fyra och tio procentenheter fler) att Obama gjorde bättre ifrån sig än McCain.

På torsdag väntar nästa debatt, mellan vice presidentkandidaterna Sarah Palin och Joe Biden.

Inga kommentarer: