måndag 6 oktober 2008

McCain goes dirty

Vita Husets 700 miljarder stora räddningsplan (bail out) verkar inte lugna finans- och börsmarknaderna och i takt med att aktier och banker faller runt om i världen så ökar republikanernas desperation.

McCain/Palin är på väg att förlora. Stort. Varje dag med förvärrad finanskris leder till bättre opinionssiffror för Obama/Biden. Just nu verkar den genomsnittliga skillnaden mellan de båda presidentkandidaterna vara uppemot tio procentenheter sett över hela landet.

"Who is Barack Obama?" är temat på republikanernas kampanj sedan den gångna helgen. Och deras svar är att han är skum, han umgås med terrorister, han är vänsterradikal och att han är allmänt opålitlig. "Kitchen Sink Strategy" kallar man det här. Att man kastar in allt man har i striden, allt som på något sätt går att använda mot motståndaren. Termen användes för övrigt av Obama i våras och handlade då om att Hillary Clinton tog till alla till buds stående medel för att racka ner på sin motskandidat.

John McCains valkampanj verkar helt och hållet gått över till osakligheter, personangrepp och smutskastning. Det gäller såväl TV-annonser som tal de senaste dagarna av både McCain och av Sarah Palin. Tråkigt att se, men intressant. Det sägs att negativt kampanjande lönar sig, men jag vete 17. Nog har väl folk större intelligens än så? Eller som vår gode vän Fred sa i helgen: "I would be embarassed if people buy this".

Inga kommentarer: