torsdag 16 december 2010

Larry Kings sista show

En medial institution går i graven här i USA i kväll; Larry King gör sin sista show efter 25 år på prime time i CNN.

Han fyllde nyligen 77 år och har troget haft hängslena på under alla år som programledare i TV, men han började sin karriär som radiopratare. Några år efter att CNN drog igång, värvades han till den nya kanalen och fick sin egen intervjushow, Larry King Live. Han har haft timmen mellan 21 0ch 22 och normalt ägnas hela programmet åt en enda gäst.

I går, i det näst sista programmet, var det skådisen Barbra Streisand. Innehållet i kvällens program är såvitt jag vet hemligt, men det lär väl dyka upp en del kära gäster och en och annan överraskning, kan jag tro.

King har konsekvent haft en lyssnande och rätt tillbakahållen attityd som intervjuare, vilket gjort att han stuckit ut i en TV-värld fylld av självupptagna, gapiga och gåpåiga programledare - särskilt i kabelkanalerna. Han låter folk prata till punkt och genom sin stil har han genom åren byggt upp ett rejält förtroendekapital. Det har gjort att många personer valt att "träda fram" i Larry King Live efter en skandal eller något annat kontroversiellt.

Programmet ska fortsätta sändas året ut, resterande shower ska dock bara innehålla tillbakablickar från de 25 år som gått.

Larry King Live ersätts efter nyår med Piers Morgan Tonight med den brittiska journalisten Piers Morgan.

Inga kommentarer: