onsdag 24 november 2010

Fenomenet Sarah Palin släpper ny bok

Sarah Palins nya bok America By Heart - Reflections on Family, Faith and Flag kom ut i går, tisdag och var redan innan publiceringsdagen en given försäljningssuccé.

Och även om dottern Bristol förlorade Dancing With the Stars i går kväll, så går det inte att komma undan det faktum att Sarah Palin och hennes familj är stora här i USA. Varumärket Palin är värt åtskilliga miljoner, hela familjen håvar in pengar via TV-shower, föreläsningar, bokskrivande, expertmedverkan i Fox News och annat inkomstbringande.

Där är många amerikaner som älskar att följa fenomenet Palin. Sarah Palin's Alaska på TV-kanalen TLC slog alla tittarrekord när den hade premiär häromveckan - fem miljoner följde Palins äventyr i den alskiska vardagen. Hennes offentliga möten är alltid smockfulla.

Nu ger hon sig ut på en bokturné som garanterat kommer att bli oerhört omskriven - och som av en händelse går till ett antal av de stater som betraktas som de viktigaste i samband med presidentval...

Spekulationerna om hon ska ställa upp mot Barack Obama 2012 är våldsamma och går åt alla håll. En del analytiker och förståsigpåare menar att det är uppenbart att hon siktar på presidentvalet. Andra menar att hon egentligen har det perfekt som det är nu; Hon är en stor hjälte i mångas ögon, hon drar in mångmiljonbelopp och hon har ett avsevärt politiskt inflytande i en helt fri roll.

Själv har hon svarat svävande på frågan, men absolut inte stängt några dörrar. "Om Amerika behöver mig så ställer jag upp", ungefär. Och så länge hon är aktuell och så länge det spekuleras, så länge lär hon och hennes familj också befinna sig i rampljuset och hålla grytan kokande.

Kolla gärna en mig närstående korrespondents reflektioner i ämnet Sarah Palin här (krönika 19 november).

1 kommentar:

Anders sa...

Skulle kännas lite oroligt bara med en amerikansk president som har svårt att skilja på Nord- och Syd-Korea...