onsdag 18 maj 2011

På lördag inleds undergången

Har ni några framtidsplaner så bör ni skynda er på att genomföra dem. På lördag inleds slutet på vårt jordeliv.

Det sker genom en gigantisk jordbävning och bakom det hela står Gud.

Det har blivit dags för Domens Dag. Eller Judgement Day som det heter här över. Fem månader senare, den 21 oktober, är det definitivt finito. Gud avskaffar helt enkelt planeten jorden.

Denna undergångsprofetia kommer från den 89-årige Harold Camping, en kristen radiopratare från Boulder, Colorado. Han har varit i farten under många år och har förutsett jordens undergång tidigare: den 6 september 1994. Då var han dock inte helt säker, "I could be wrong", skrev han i sin bok "1994?". Och det visade ju sig att han hade fel.

han är säkrare den här gången. Hur han kommit fram till att Domens Dag ska inledas just på lördag är en komplicerad matematisk historia, som möjligen inte känns helt trovärdig för oss skeptiker, men självfallet är totalt logisk för hans proselyter - som åkt omkring och förkunnat ordet i flera år nu. Jag såg själv en buss med budskapet "Judgement Day begins May 21, 2011" i samband med ett besök i Philadelphia för ett par år sedan.

Och i dag annonserar Camping och hans vänner på helsidor i de stora amerikanska tidningarna. Budskapet är tämligen rättframt: "Cry mightly unto God for mercy". Vi vilsna får har fortfarande chansen att få göra Gud och Jesus sällskap i himlen. Men då måste vi erkänna våra synder och be om förlåtelse och nåd. Och det är rätt bråttom.

Märkligen nog är det redan bestämt hur många som får uppleva himmelriket. Omkring 200 miljoner personer av de nu levande, vilket motsvarar runt tre procent av jordens befolkning, kommer att kunna njuta av evigt liv med änglar och trumpeter.

Resten av oss syndare (jag antar att jag tillhör den kategorin) hamnar inte i helvetet, vilket måste räknas som en ynnest. Vi dör bara. Utan vidare.

Allt enligt Harold Camping och hans följeslagare.

Det ska bli intressant att se om han har rätt den här gången. Själv befinner jag mig på en kurs i Virginia i helgen. Som tur är kommer vi att vistas utomhus under lördagen, vilket ju är bra med tanke på jordbävningen.

Den som är intresserad av Harold Campings teorier kan läsa mer på hans webbplats. Bli ej förvånade om ni kommer till en svenskspråkig sida - Gud utför de mest märkliga underverk numera (eller är det möjligen Google Translator?). Läs även mer om hans Family Radio på Wikipedia.

4 kommentarer:

Anna Skebäck sa...

Ja, jösses, vad ska man säga...jag fick den här historien och den här gubben i knät igår och var tvungen att blixtsnabbt fatta ett beslut.
- Anna, kommer jorden att gå under på lördag??? undrar en skräckslagen sjundeklass och alla väntar på mitt svar.
- NEJ!!! Trams, vidskepelse, dumheter, tro inte på sånt skit!! dundrar fröken (förstås!) och lyckas tillfälligt lugna barnen...

Och by the way, jag tänker vara i trädgården på lördag - kanske kan jordbävningen hjälpa mig att gräva ner några pioner???

Werner sa...

Undrar vad det är som gör att Harold Campings profetia får ett sånt genomslag i media och hos allmänheten? T.o.m. Peter kan inte låta bli att ironisera över profetian.
Det blir många som bli snopna på lördag. Frågan är om det blir Harold & Co eller alla andra? Wanna bet?

Peter sa...

Anna: Det gäller att omvandla det här till något positivt, det är helt rätt inställning. Lycka till med pionerna!

Werner: Det är en intressant fråga, varför just Camping fått sådant genomslag. Det finns antagligen flera orsaker. Vi är väl rent allmänt fascinerade av undergångsvisioner och har alltid varit det. Camping har drivit sin tes under många år och har även tillgång till ett antal kanaler (radio- och TV-sändningar). Han har dessutom under resans gång fått ihop rätt många följeslagare, som gör vad de kan för att sprida ordet. Och slutligen verkar han ju onekligen ha rätt stora resurser. En helsidesannons i USA:s näst största tidning USA Today kan ju knappast vara särskilt billig...

Grekland nu sa...

Den här undergångsprofeten har jag inte hört talas om, men däremot är det otroligt många (i alla fall här i Grekland) som verkar tro att jordens undergång är nära 2012. De tror på fullt allvar att något kommer att hända. Fast din kille ligger ju lite före, så om han har rätt så behöver man ju inte vara rädd för 2012 längre...:)